Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yeni Başlayanlar Yardım
 Bonsaitr Forum | Bonsai Tartışma | Yeni Başlayanlar Yardım
Mesaj icon Konu: Hangi ağaç türleri başlamak için uygun? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
veqa
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7

Alıntı veqa Cevaplabullet Konu: Hangi ağaç türleri başlamak için uygun?
    Gönderim Zamanı: 05/Ocak/2010 Saat 14:43

http://www.bonsaici.com

Başlamak için genelde değişken hava koşulları, susuzluk ve aşırı sulama gibi olumsuzluklara dayanıklı, ya da arsız büyüyen türler, tercihen yapraklı ağaçlar önerilir. Yaşadığınız bölgede doğal olarak bulunan türler de özellikle tercih edilebilir.

Şişmir gibi yapraklı türlerin yanında ardıç türleri de genel olarak dayanıklı ağaçlardır. Alıçlar, Açelyalar gibi ağaçlar da önerilebilir. Bonsai sitelerini gezerseniz en çok göreceğiniz üç tür Çam (pinus), Ardıç (juniper) ve Akçaağaç (Acer) türleridir.

Eğer gerçekten bu hobiyi sabırla devam ettirebileceğinize inanıyorsanız ilk başlarda ağaçlarınızı kaybedebileceğinizi (hatta %99 kaybedeceğinizi) bilerek başlayın. Tohumdan büyütmek başlamak için iyi bir yöntem değildir. Sabrınızı fazla zorlar ve dayanıklıkları fazla değildir. En iyisi fidanlıklardan Ardıç, servi türü en az 2-3 yaşında ağaçlar almak ve onları ilk bir kaç aya sadece yaşatmaya çalışmaktır, diğer tekniklere sonra yavaş yavaş başlasanız daha iyi olur. Ben kişisel olarak başlangıç için ardıçı tavsiye ederim.

Düzenleyen veqa - 05/Ocak/2010 Saat 14:44
imza
IP
haylazz
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1

Alıntı haylazz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/Ocak/2010 Saat 16:58
palwonia nasıl bi agac ceşidii ben bu agacla baslamak stiyorumm
IP
koral.alter
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 129

Alıntı koral.alter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/Mart/2010 Saat 12:17

merhaba,

palwonia dünyanın en hızlı boylana bilen ağaçı olarak tanıtılır ben hiç denemedim okuduklarım doğrultusunda bonsai sanatına yeni başlayanlar için uygun bir tür olabilir diye düşünüyorum bunu yanında ligusturum uda şiddetle öneririm

Saygı ve sevgilerimle
Koral ALTER

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma