![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
|
|
| Genel Soru/Cevap | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
tutunmayan
Yeni Üye
|
![]() Konu: Resimdeki Bonsai Kurtulur mu?Gönderim Zamanı: 27/Ocak/2010 Saat 09:51 |
|
Herkese merhaba ,
4 ay kadar önce aldığım bonsai gayet mutlu bir şekilde yaşarken son zamanlarda yaprakları kurumaya ve dökülmeye başladı. Yapraklar yeşil ama kupkuru. elde ufalanıyor. Bu süreçte yeri hiç değişmedi ve toprağı nemli kalacak kadar suladım hep. Aldığım yerdeki adam besin ver dedi. Biraz besin verdim ama değişen bir şey olmadı. Sizce ne yapmalı. Bir de bu ağacın cinsi nedir acaba? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
zorbey
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 09/Mart/2010 Saat 22:05 |
|
merhaba,
saksidan cikartip köku yikayip tekrar taze topraga ekebilirsiniz..yerini degistiriniz.
az az su vererek tekrardan yesillendirmeye calisin.
|
|
|
|
|
koral.alter
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 10/Mart/2010 Saat 11:19 |
|
merhaba,
zorbey inde belirttiği gibi toprağını değiştirin taze toprak koyun yeni toprağı toprak ve perlit karışımı şeklinde yaparsınız daha iyi olur kuru yaprakları temizleyip havadar ve sürekli aydınlık bir yere koyup azar azar sulayıp şannızı deneyin fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla fazla sulama yapmışsınız saksıdaki toprağın o şekilde olmaması gerekiyordu birde sulama suyunu iyi su ile yaparsanız iyi olur sakı kenarındaki tortular suyun kireçli olduğunu gösteriyor ben musluk suyunu kaynatıp bir hafta beklettikten sonra kullanıyorum aslında en uygunu yağmur suyu şimdilik aklıma gelenler bunlar
gelişmelerden bizi haberdar ederseniz seviniriz
|
|
|
Saygı ve sevgilerimle
Koral ALTER
|
|
|
|
|
BlackDidThis
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 04/Mayıs/2010 Saat 11:03 |
|
Koral bey hakli.. sadece resim cekilirken degil genelde fazla sulanmis ve bu bazi koklerini curutmeye baslamis.
Cok fazla umit yok cunku birseyler ters gitti mi hayata kusen bir turdur Carmona... Lutfen HEMEN saksisi ile beraber seffaf bir torbaya koyun ve iyi gunes gorebilecegi bir yere koyun. Yapraklarinda yeni filizler cikana kadar torbadan mumkun mertebe cikartmayin. Sulamayi da birakin. Kendi sirkulasyonu ona yetecektir. Hava aldirmak icin kendinizi yirtmayin... sadece yesil kisimlari yani yapraklari CO² ister.. govedsi, kokleri ... yesil olmayan her yeri oksijen ister... kendi icindeki devridagim onu yeteri havalandiracaktir. Ama aman derim bu kadr nemli tutmayin dibini bir daha... ve karanlik bi yere koymayin. Resim bana "isiniz zor" diyor... yani kurtarmayabilir... ama siz genede deneyin. En iyi toparlanabilecegi mevsimdeyiz hazir. |
|
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|