![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
|
|
| Yeni Başlayanlar Yardım | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
Guest1123
Yeni Üye
|
![]() Konu: Bonsaimin türü ne? Kökü kesilmiş gibi??Gönderim Zamanı: 28/Ocak/2010 Saat 15:04 |
|
Selam, kız arkadaşıma Bonsai çiçek aldım. Bonsai hakkında hiçbir bilgim yok. Bu kadar detaylı bir bitki olduğunu da bilmiyordum. Kız arkadaşım daha çok ilgili o yüzden bana cinsini sordu sanırım her cinsin bakımı farklı imiş. Bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum.
Bonsai nin resmini eklicem umarım bakarak cinsini anlayabilirsiniz. Bu arada çiçekçinin gönderdiği bonsai nin sanırım böle kökünün orda bir yer kesilmiş gibi. Onunda resmini çektim. Bir sıkıntı olurmu? Kız arkadaşım çiçeği yaşatamamaktan korkuyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... ![]() ![]() Bu iki resimde de kökü gözüküyo dikkat ederseniz böle gövdenin dibi sanki kesilmiş böle 3 tane incecik kök çıkmış gibi. ![]() ![]() |
|
|
|
|
BlackDidThis
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 03/Mayıs/2010 Saat 13:21 |
|
ficus microcarpa... bazilari Ginseng Inciri de der... ama ginseng ile alakasi yoktur.
(Gin-seng "insanimsi" anlamina glir ginseng koklerinin etli yapisindan dolayi ginseng otu bu ismi almistir. Benzeri sekilde cinde buna ginseng inciri denmiyor degil) Agacin asli Hindistandir... ve benim simdiye kadar ugrastigim incir cesitleri arasinda EN dayaniklisi budur. Iki ay su vermeseniz dahi yasar. Tur ile ilk tanistirildigimda bana soylenen "eger bir ficus microcarpa'yi oldurmussen... oldurmeye calismissindir" idi. Yani sizin de kiz arkadasinizin da ici rahat olsun. asilamaya karsi iyi sonuc verir ama bukerek sekil vermekte inatcidir. Her ne kadar bitkinin kendisi olaginustu dayanikli ise de dallari ayni sekilde dayanikli degildir... cok kolaylikla bir yapragindan ya da tum bir dalindan vazgecebiliyor. Budayacaginiz zaman yapraklari sayarak kesin (ya da dokulmus ise yapragin ciktigi yeri)... govdeden uca dogru hep cift sayida yaprak birakin. Ve yapragin asla hemen dibinden kesmeyin. kismin kurumasina izin verin. Bu elinizdeki ornek tahminen 8 yil kadar topragin icinde buyutulmuse benziyor... sonra koklenmis ve tepesi kesilmis ardindan ise simdi gordugunuz dallar cikmis. tek kaynagi saksi oldugundan oturu havadaki baglantisindan asagiya dogru yol yapmis. Microcarpanin kokleri her ne yaparsaniz yapin onunde sonunda sismeyi isteyeceklerdir ama bur biraz zaman alir. Eger koklerinin artmasini istiyorsaniz ya bolgeyi gomun ya da nemli tutun... biraz radikal bir yontem olarak tuvalet kagidi rulosuna sarabilirsiniz govdesini... karar sizin. Internet'te arama yapin Ficus Microcarpa icin.. bol miktarda bilgi bulacaksinizdir hakkinda. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|