![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
|
|
| Yeni Başlayanlar Yardım | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
eter
Yeni Üye
|
![]() Konu: Yardım - Nar - ilk ağacımGönderim Zamanı: 27/Haziran/2010 Saat 23:09 |
|
Merhaba,
Konuyla daha çok yeni ilgileniyorum, şimdi siteye genel olarak göz attım ve biraz fikrim oldu. Fakat yine de başlangıç yöntemlerini tam olarak anlayabilmiş değilim. Bugün ilgilenmek için bu aşağıda resimleri olan nar ve birde büyükçe bir akçaağaç aldım. Nar ile başlamak istiyorum, beni bu konuda başlangıçtan (resimlerdeki halden) itibaren neler yapmam gerektiği konusunda yönlendirebilir misiniz? Ağacın şekli konusunda ağacın kendi şeklini koruyarak forumdan öğrendiğim ve nar için önerilen informal upright ı seçtim ama bu konuda da önerilerinize açığım. Gelen öneriler ve tarifler üzerinden çalışmanın gelişmesini de aşama aşama forumda paylaşmayı düşünüyorum İlgili arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim,
![]() Düzenleyen eter - 27/Haziran/2010 Saat 23:11 |
|
|
|
|
eter
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 28/Haziran/2010 Saat 03:49 |
|
Şimdi anladığım kadarı ile yapmam gerene işlemler sırası ile;
1- Telle ağaca şekil vermek 2- Ağacı saksıdan çıkarıp köklerini temizleyip 2/3 ünü kesmek 3- Ağacı hazırlanan toprakla birlikte tabağa yerleştirmek 4- Şekil vermek için budamak Başlangıç için acaba bu yöntemler ve sıralama uygun olur mu? Bu listeye eklenmesi ya da değiştirilmesi gereken şeyler var mıdır? Şekil vermek için ilk olarak böyle birşey düşündüm, Bu konudaki öneri ve tavsiyelerinize de açığım.
Bunlar dışında bir de başlangıç için zorlayıcı bir teknik olduğunu da unutmadan Rock-Grown (Ish*tsuki) tekniğini de denemek istiyorum bu konuda da tavsiyelerinizi bekliyorum, Güzel günler dilerim, |
|
|
|
|
eter
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 28/Haziran/2010 Saat 04:04 |
|
|
|
eter
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 28/Haziran/2010 Saat 04:20 |
|
|
|
kalambaklı
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 12/Temmuz/2010 Saat 17:54 |
|
Sayın eter, bonsai sanatında üçgen ve üçlülük kuralı vardır ve ağacınız her zaman bir üçgen konumda olmalıdır.
|
|
|
Recep ÇELİMLİ
|
|
|
|
|
eter
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 14/Temmuz/2010 Saat 17:25 |
|
Merhaba Kalambaklı,
Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Bu üçgen ve üçlülük kuralını biraz açabilir misiniz? Bunu bu başlıktaki ağaca uygularsak, sonuç nasıl olmalıdır? Vaktiniz varsa bu üçgenleri fotoğraf üzerinde konumlandırabilir misiniz? Ben yukarıda yazdıklarımdan sonra konuyu araştırmaya devam ediyorum, Şu an ilk olarak acele etmemeye başladım, önce gövdesinin genişlemesi için ağacı daha geniş bir saksıya aldım, o büyürken ben de daha fazla araştırmaya ve öğrenmeye vakit ayırıyorum. Diğer yandan tohumdan yetiştirmeye başladığım limon fidanlarım ve çeşitli birkaç bitkim daha var, ayrıca bu nar ağacının yanında çalışmak için birkaç fidan daha eklemeyi düşünüyorum ve bu öğrenme sürecinde elimden geldiğince sabırlı ve dikkatli davranarak, ağaç harcamadan yavaş yavaş öğrenmeyi amaçlıyorum. |
|
|
|
|
kalambaklı
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 15/Temmuz/2010 Saat 15:35 |
|
Sayın eter, fidanınızı aydınlık bir yerde yakından fotoğraflayabilirmisiniz.
|
|
|
Recep ÇELİMLİ
|
|
|
|
|
kalambaklı
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 15/Temmuz/2010 Saat 15:46 |
|
Sayın eter, bonsai' de teklilik kuralı vardır, ağacınız dal sayısı kesinlikle tek olmalı ve üçgen konumda olmalıdır. Aşağıdaki linklere tıklayarak, bonsai örneklerine bakıp, bilgi birikiminizi fazlalaştırabilirsiniz. |
|
|
Recep ÇELİMLİ
|
|
|
|
|
kalambaklı
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 15/Temmuz/2010 Saat 15:48 |
|
Bir link daha,
|
|
|
Recep ÇELİMLİ
|
|
|
|
|
zorbey
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 23/Temmuz/2010 Saat 13:15 |
|
merhaba
bu guzel sus narini iyi degerlendir ,telle cevirme dallari cunku buturler cobuk kirilir .
en iyisi dallar gerdirmen ,en iyi yapilan sekil senin agacinda bence bung gin (literatie).gunesin altinda kalabilir bol bol gubrele yazin seklile soktuktan sonra hep budamak gerekli.en iyi gerdirme zamani kisin.
selan zorry
|
|
|
zorry
|
|
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|